3 Şubat 2008 Pazar

Ağlayan Kek Tarifi


Slm pasta ve kek sevenleri sizlere bu kek tarifimizle birlikte ağlayan kek nasıl yapılır aşama aşama anlatacağız.Ağlayan keki yapıp sevdiklerinize özenle sunacaksınız.Ağlayan keki tadını çok seveceksiniz.

Ağlayan Kek Malzemeleri:

4 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
1,5 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu

Ağlayan Kek Kreması:

1 su bardağı süt
1 paket krem şanti

Ağlayan Kek sosu:

1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı kakao

Ağlayan Kek Tarifi:

Keki için önce yumurta ve şekeri çırpalım. Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edelim. Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpalım. En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırına koyalım.30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltalım. Sonra soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şantiyi üzerine sürelim.
Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirelim. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltalım. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servise yapabilirsiniz.

Ağlayan Kekimiz hazırdır.Ağlayan keki sevdiklerinize özenle sunabilirsiniz.

Havuçlu Kek Tarifimiz

Slm pasta ve kek sevenleri sizlere bu kek tarifimizde havuçlu kek tarifini vereceğiz. Havuçlu kek tarifimizi çok sevecek ve havuçlu keki sevdiklerinize özenle sunacaksınız. Havuçlu kek tarifimiz hem kolay olup hemde hafif bir kek tarifidir.

Havuçlu Kek Tarifi Malzemeleri:

4yumurta
4su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı yağ
2,5su bardağı şeker
1tatlı kaşığı karbonat
yarım limon suyu

Havuçlu Kek Tarifimiz:

Havuçlu kek tarifimize 4 yumurta ile şeker biraz aygazda eritelim. sonra bütün malzemeleri karıştırarak 4 su bardağı unla iyice çırparak yarım limon suyuna karbonat konur ve hamura ekleyelim.

KREMESI İÇİN:

Havuçlu kekimizin kreması için 1kilo süt ile 1,5 su bardağı şeker 3 kaşık un koyulaşıncaya kadar pişirip soğumuş kekin üzerine döküp ve üzerine tarçın serpelim.

Havuçlu Kek tarifimiz hazır hale gelmiştir.
Havuçlu Kekinizi afiyetle yiyiniz.

2 Şubat 2008 Cumartesi

Portakallı PAsta Tarifimiz

Slm pasta sevenleri sizlere bu pasta tarifimizle birlikte portakallı pasta nasıl yapılır aşama aşama tarif edeceğiz. Portakallı pastamızı çok seveceğinizi düşünürek hemen portakallı pastamızı yapmaya başlıyoruz.

Portakallı Pasta Malzemeleri:

2 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
½ paket kabartma tozu
2 adet portakal
1 çay fincanı sıvı yağ

Portakallı Pasta Tarifi:

Öncelikle işe portakal kabuğunu rendelemekle başlayalım. Ardından yumurtaların sarılarını beyazlarından ayıralım. Sonra beyazları katılaşana kadar çırpalım. Sonrasında şekeri, yumurta sarıları ile birlikte beyazlaşıncaya kadar çırpalım. Un, kabartma tozu, sıvıyağ, portakal kabuğu rendesi ve suyunu ilave edip iyice karıştırın çırpılmış yumurta aklarını yavaş yavaş hazırladığınız karışıma ilave edelim. Sonrasında kek kalıbına boşaltıp, önceden orta derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim.

Önemli: Hamurun kalıba yapışmaması içn, kek kalıbını yağlayın ve üzerine çok az un serpelim.

Portakallı pastamız hazırdır. Portakallı pastamızı afiyetle yiyiniz.

Krep Tarifimiz

Hoşgeldiniz sizlere bu tarifimizde krep nasıl yapılır aşama aşama tarif edeceğiz.Umarız bu tarifimizden sonra çok leziz bir tarif olan krep tarifimizi çok sevecek sevdiklerinize özenle sunacaksınız.Şimdi hemen krep tarifimize başlayalım.

Krep Tarifi Malzemeleri:

2.5 çay fincanı un
3 yumurta
2 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ

Krep Tarifi Yapılışı:

Öncelikle unu derin bir kaseye boşaltalım ardından yumurtaları tek tek karıştıralım. Sonrasında yağı tuzu ekleyelim sonrasında sütle yavaş yavaş sulandıralım.Krep hamurunun pütürsüz olması gerekiyor.
Hamurun tüm malzemelerini çatalla çırparak ya da mikserde karıştıralım. Krepleri hazırlamadan önce hamurunuzu buzdolabında en az 2 saat dinlendirelim.
Krepleri mümkün olduğunca yapışmaz tavada çok az tereyağında hazırlayalım. Tereyağını kizdırdıktan sonra bir kepçe hamuru tavaya boşaltalım ve sıvı kısımları çeperlere doğru akacak şekilde tavayı hareket ettirelim. Pişmeyen tarafı çevirmek için düz, geniş bir tabak kullanabilirsiniz.

Krep Tarifimiz haır hale gelmiştir.
Krep Tarifimizle sizde krep yapıp krepi afiyetle yiyiniz.

Tuzlu Kek Tarifi


Slm pasta ve kek sevenleri sizlere bu tarifimizle birlikte tuzlu kek nasıl yapılır tarif edeceğiz.Umarım tuzlu keki sever sevdiklerinize özenle sunarsınız.Tuzlu kekimizi yapmaya başlayalım.

Tuzlu Kek Malzemeleri:

2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
4 orta boy patates
2 adet havuç
2 paket kabartmatozu
yarım çay kaşığı karbonat
pulbiber, nane, maydanoz, karabiber
susam, çörek otu
3 su bardağı un

Tuzlu Kek Yapılışı:

Öncelikle tuzlu kek için patatesleri soyalım sonra tavla zarı şeklinde doğrayalım ve havuçları rendeleyelim. Ardından yumurtayı cok az tuzla çırpalım.
Yağ ve yoğurdu ilave edelim. Karıştırdıktan sonra unu, kabartmatozu ve karbonatı ilave edin, karıştıralım.
Sırasıyla daha sonra patates, havuç ve diğer baharatları da ilave edip karıştırdıktan sonra, üzerine çörek otu ve susam serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Tuzlu kekimiz yemek için hazır hale gelmiştir.
Tuzlu keki afiyetle yiyiniz.
Yemek Tarifleri Kurabiye Tarifleri Yemek Oyunları >