27 Temmuz 2008 Pazar

Gofret Pasta Tarifi



Sevgili pasta sevenleri pastatariflerim.blogspot.com olarak farklı ve bir o kadar da güzel bir pasta tarifini sizlere sunacağız. Evlerimizde bulunan gofretler kullanılarak hazırlayacağımız pastamız hem leziz hemde kolay olacağından sizlere tavsiye edeceğimiz pastalar arasında yer alacaktır.

Gofret Pasta Tarifi Malzemeleri:

1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 adet damla sakızı
Tatlımızı 2 ölçü yapalım ve üzeri için meyveli sos ve çilek, 3 veya 4 paket rulokat

Pasta Tarifi: Öncelikle büyük bir tencereye sütümüzü,şekerimizi ve irmiğimizi koyup kaynatalım. Ardından damla sakızlarıda ilave edip 4-5 dakika daha ocakta beklettikten sonra ocaktan alıp mikserle 5 dakika kadar çırpalım.
Ardından kelepçeli kalıbımızın dibine bir miktar tatlımızdan döküp kenarlarına rulokatlarımızı dizip kalan tatlımızı ortasına dökelim.

Sonra 1 paket meyveli sosumuzu hazırlayıp soğuttuktan sonra üzerine döküyoruz ve dilimlediğimiz çileklerle süsleyip dolapta en az 3-4 saat bekletelim. Biraz zaman geçtikten sonra kelepçeli kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis için sunuma hazırlayabiliriz.

kaynak: www.pastacikiz.com katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi


Sevgili ziyaretçilerimiz yine güzel bir pasta tarifi ile sizlerin karşısına çıkmaktan onur duyuyoruz. Bu bölümümzde sizlere çikolatalı yaş past nasıl yapılır kolay bir sunum ile anlatacağız. Bizim tarifimz ardından sizlerde yakınlarınıza çikolatalı yaş pastayı sunacağınızı düşünerek hemen işe başlıyoruz.

Malzemeler

5 tane yumurta

2 çay bardağı toz şeker

3 çay bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

3 tatlı kaşığı kakao

1 paket dr. Oetker çikolatalı-fındıklı cremole
½ paket beyaz çikolata

½ çay bardağı damla çikolata
Yarım paket kakaolu krem şanti veya kakaolu pasta kreması

Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi:
Önce yumurtalarımızın beyazını geniş bir kaba bırakıp çırpmaya başlayalım. Ardından kabın içerisine toz şeker ve vanilyayı atarak şeker eriyip bembeyaz olana dek tekrar karıştıralım. Sonrasında kabın içine yumurta sarılarını ekleyip güzel bir karışım olana kadar karıştıralım. Son olarak da un ve kabartma tozunu,kakaoyu ekleyelim ve mikserin en düşük ayarıyla çırpalım.
Önceden ısıttığımız fırınımızda pişirelim.
Pastanın arasını çok az süt ile ıslattıkdan sonra hazırladığım cremoleyi sürdüm damla çikolatalar dizdim. Diğer katını koyup pastanın üst yüzeyine kakaolu pasta kreması veya kakaolu kremşantiyle kaplayabilirsiniz .Donması için dolaba koydum.
Daha sonra beyaz çikolatayı benmaride eriterek yağlı kağıtdan yaptığım külahın içine doldurarak ortasından başlayarak daireler çizdik. En son kürdan yardımıyla bir içe doğru bir dışa doğru çizgiler çekerek pastadaki şekilleri oluşturduk. Son işlemin ardından yaptığımız pastayı en az 6 saat dinlendirmemiz durumunda daha lezzetli olacağını düşünüyoruz.
Sizlere afiyet olsun.

kaynak: www.pastacikiz.com katkılarından dolayı teşekkürler.

15 Temmuz 2008 Salı

Pudingli Pasta Nasıl Yapılır Tarifi

Selam bizim özel pasta seven ziyaretçilerimiz siz sevgili misafirlerimize en farklı ve lezzetli pasta tariflerini sunmaktan dolayı mutluyuz bu tarifimizle sizlere pudingli pasta tarifini sunacağız.

Pudingli Pasta Nasıl Malzemeleri:

3 petibör bisküvi
1 piyale puding
1 şişe süt
1/2 çay bardağı hindistan cevzi

Pudingli Pastamızın Tarifi:

Öncelikle pudingi için 1 şişe sütü tencereye dökün ve pişene kadar karıştırın ve bisküvileri cam kare bir kaba dizin sonra pudingin yarısını boşaltın sonra yine dizin sonra yine boşaltın işte pastamız kullanıma hazır hale gelmiştir

Afiyetle yiyiniz.

Çikolata Soslu Pasta Nasıl Yapılır Tarifi

Sevgili pasta sevenlerimiz sizlere en leziz tarifleri sunmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu bölümdeki pasta tarifimizde sizlere çikolata soslu pasta nasıl yapılır aşama aşama en iyi şekilde anlatmaya çalışacağız.


Pastamızın Keki İçin Gerekli Malzemeler:


3 tane yumurta
1 fincan sıvı yağ
1 fincan toz şeker
4 çay bardağı un

Pastanın Sosu için Gereki Malzemeler :

Bir iki yemek kaşığı nişasta ve un
Yarım kilo süt
2-3 yemek kaşığı margarin
Kakao veya çikolata
Bir fincan toz şeker

Çikolata Soslu Pasta Tarifi :

Bir fincan su ve altı yumurtayı bir fincan yağ ve bir fincan şekerle iyice çırpın ve içine bir fincan su ekleyin ve hepsini birlikte iyice köpürene kadar çırpın. Sonra 200-225 derecede ısıtılmış sıcak fırına verin. Kabardıktan sonra derecesini 175 veya 200 dereceye indirin. Güzel bir şekilde pişsin.

Pastamızın Sosunun Tarifi: Nişasta, un ve kakaoyu bir miktar sütle karıştırıp ve bütün sütü icine ekleyelim. Karışımı karıştırarak kaynatın. Margarini içine ekleyin karıştırın. Sıcakken kekin üzerine dökün.

Çikolata soslu pastanızı afiyetle yiyiniz...
Yemek Tarifleri Kurabiye Tarifleri Yemek Oyunları >