2 Şubat 2008 Cumartesi
Tuzlu Kek Tarifi
Slm pasta ve kek sevenleri sizlere bu tarifimizle birlikte tuzlu kek nasıl yapılır tarif edeceğiz.Umarım tuzlu keki sever sevdiklerinize özenle sunarsınız.Tuzlu kekimizi yapmaya başlayalım.
Tuzlu Kek Malzemeleri:
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
4 orta boy patates
2 adet havuç
2 paket kabartmatozu
yarım çay kaşığı karbonat
pulbiber, nane, maydanoz, karabiber
susam, çörek otu
3 su bardağı un
Tuzlu Kek Yapılışı:
Öncelikle tuzlu kek için patatesleri soyalım sonra tavla zarı şeklinde doğrayalım ve havuçları rendeleyelim. Ardından yumurtayı cok az tuzla çırpalım.
Yağ ve yoğurdu ilave edelim. Karıştırdıktan sonra unu, kabartmatozu ve karbonatı ilave edin, karıştıralım.
Sırasıyla daha sonra patates, havuç ve diğer baharatları da ilave edip karıştırdıktan sonra, üzerine çörek otu ve susam serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Tuzlu kekimiz yemek için hazır hale gelmiştir.
Tuzlu keki afiyetle yiyiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder