23 Ocak 2008 Çarşamba

Cennet Pastası Nasıl Yapılır Tarifi


Slm pasta sevenleri sizlere yine leziz ve yine damağınızda çok hoş bir tad bırakacak pasta tarifyle karşınızdayız. Bugünkü pastamız cennet pastası cennet pastası yapmak hem kolay hemde çok hafif bir pasta olduğundan tercih edeceğiniz pastalar listesinde yerini alacaktır.

CENNET PASTASI HAMURU:
200gr. tereyağ/margarin,
50gr. şeker,
bir paket vanilya,
3 yumurta (2 tanesinin akı ve sarısı ayrılacak),
200-250gr. un,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

CENNET PASTASI BEZESİ:
2 yumurta akı,
50gr. şeker,
bir fiske tuz,
2 avuç file badem

CENNET PASTASI KREMASI:
200-250gr. çiğ krema,
bir vanilya,
30-40gr. şeker,
bir paket krema sertleştirici
VEYA: çiğ krema ve krema sertleştirici yerine, bir poşet krem şanti.
mevsim meyvesi (ben 300gr. dondurulmuş bögürtlen ve konserve mandalina
kullandım. Kremayla uyumlu her meyve olabilir. )

CENNET PASTASI YAPILIŞI:
1- Öncelikle Yağı, 50 gr. şekeri ve bir vanilyayı mikserle iyice çırpalım.Ardından bir yumurtayı ekleyip karıştıralım. Sonra teker teker iki yumurta sarısını ekleyip, her seferinde yarım dakika çırpalım. Ardından Unu ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştıralım. Sonra Fırını 175° C’ye kadar ısıtalım. Sonrasında ise kalıbın dibine pişirme kağıdı serelim. Hamurun yarısını kalıba yayalım ve üzerini düzeltelim.Yumurta aklarını bir fiske tuzla çırpalm. Yavaş yavaş 60gr. şeker ekleyerek toplam 3 dakika çırpalım. Bezenin yarısını hamurun
üzerine düzgünce sürelim. Kalınlığı en çok 1 cm. oluyor. Daha az olursa da problem teşkil etmez. Sonrasında üzerine bir avuc file badem serpiştirelim. Ardından 15-20 dakika, üzeri pembeleşene kadar, alttan ikinci gözde
pişirelim.Sonra fırından çıkardıktan sonra bir-iki dakika bekletelim. Kenarlarını ince bir bıçakla dikkatlice ayırip kalıbı açalım. Pişirme kağıdıyla birlikte telin üzerinde soğutalım. Sonra hamurun, bezenin ve bademin artan yarısıyla, yine aynı şekilde, 2. katı pişirelim ve soğutalım.

CENNET PASTASI Krema:

Vanilya, şeker ve sertleştiriciyi karıştıralm. Kremayı çırparken yavaş yavaş içine ekleyelim. Sertleşene kadar çırpalım.
Sonra ilk katın üzerine kremayı yayalım.Ardından pastanın üzerine istediğiniz meyveleri dizebilirsiniz. Veya kremanın yarısını ilk tabanın üzerine yayabilirsiniz. Diğer yarısını meyveyle karıştırarak kullanabilirsiniz. İkinci katı pastanın üzerine koymadan önce 12 eşit dilime bölelim. Teker teker pastanın üzerine kapatalım. Servise kadar serin bir yerde bekletelim.

CENNET PASTASI TARİFİMİZ KULLANIMA HAZIR AFİYETLE YİYİNİZ

Hiç yorum yok:

Yemek Tarifleri Kurabiye Tarifleri Yemek Oyunları >