20 Ocak 2008 Pazar

Çikolatalı Pasta Tarifimiz


Hoşgeldiniz pasta sevenleri yine beraberiz ve yine leziz bir pasta tarifi ile karşınızdayız. Bu pasta tarifimizle birlikte sizlere çikolatalı pasta nasıl yapılır tarif edeceğiz. Umarız Çikolatalı pastamızı seversiniz.

GEREKLİ MALZEMELER

125 gr. yumuşak margarin
4 adet yumurta
1 su bardağu toz şeker
2 kaşık kakao
1 kahve fincanı süt
1,5 su bardağı un
1 poşet kabartma tozu

SOSUMUZ İÇİN GEREKENLER:

2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
1 kaşık kakao
5 kaşık şeker
80 gr. bitter çikolata

PASTAMIZIN ÜZERİNE KOYMAK İÇİN:

1 peket bitter çikolata
Pudra şekeri

YAPILIŞI:

Öncelikle 2 bardak sütün yarım bardağını ayırıp kalanını ocağa koyalım. Ardında yarım bardak süt ile şeker, nişasta ve kakaoyu pütürsüz hale gelene kadar karıştıralım. Sonrasında kaynayan süte azar azar karıştırarak ekleyelim. Sonra 2-3 dk. pişirip ocaktan alalım.(İsterseniz bu bölümde parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyip karıştırınız.) Ara ara karıştırarak soğumaya bırakalım.

Diğer yanda yumuşak margarini şeker ile karıştırın.Yumurtaları ilave edin.Süt ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam edin.En son un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip son kez karıştıralım.Elde ettiğimiz karışımın yarısını yağlanmış kelepçeli kalıba dökelim. Sonra üzerine soğuttuğumuz kakaolu sosu döküp kenarlara fazla yaklaştırmadan yayalım. Bu aşamada en üste kalan hamuru döküp kaşık ile düzeltelim. Pastamızı 180 derece sıcaklıkta 20-30 dakika boyunca pişirelim.

Pastamızı fırından çıkardıktan sonra servis tabağına ters çevirip üzerine erittiğimiz bitter çikolatayı döküp dolapta 10-15 dakika dinlendirelim daha sonra pudra şekeri ile süsleyelim.

Afiyet olsun çikolatalı pastanızı afiyetle yiyiniz

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ya çok güzel gözüküyor ama bu malzemeleri kolayca bulamayız daha kolay olabilen herkesin yapabilceği bi şey olsa daha güzel olurdu genede böyle bir site açtığıız için teşekkürler.

Yemek Tarifleri Kurabiye Tarifleri Yemek Oyunları >