31 Ocak 2008 Perşembe

Vişneli Pasta Nasıl Yapılır Tarifi

Slm pasta sevenler size yine leziz bir pasta tarifi yapmaktan dolayı onur duyarız.Bugünkü pasta tarifimizde sizlere vişneli pasta nasıl yapılır aşama aşama anlatacağız. Vişneli Pasta tarifimizi umarım sever sevdiklerinize özenle sunarsınız.

Vişneli Pasta İçin Gerekli Malzemeler:
375 Gr.Sandvic Ekmegi
225 ml. Süt
75 Gr. Kedidili
150 Gr. Tereyagi
750 Gr. Visne
5 Ad. Yumurta
75 Gr. Findik
15 Gr. Un
10 Gr. Kabartma Tozu
150 Gr.Toz Seker
3 Kasik Visne Likörü
10 Gr. Pudra Sekeri-Tarcin

Vişneli Pasta'nın Tarifi:

Öncelikle Vişneli pasta için ekmekleri ince ince dilimleyelim, sonra 1,5 saat sütte bekletelim. Kedidillerini blenderde un haline getirelim. Ardından 20 cm. capinda kelepceli bir kaliba , yagladiktan sonra kedidillerinin 1/3 ini serpelim. Yumurtalarin sarilarini 110 gr. seker, limon kabugu rendesi ve visne likörü ile mikserde iyice cırpalım. Sonrasında yumurta akini kalan sekerle kar haline getirelim. Ardından ekmekleri süzün,suyunu cikartin, findik, un, kabartma tozu kalan kedidili ve tarcinla karıştıralım. Tüm malzemeyi karıştırıp kalıba dökelim Mikrodalgada 600-700 W, 10-12 dakika pisirin. Soguyunca kaliptan çıkaralım, pudra sekeri serpipo santi ile servis yapalım.

Vişneli Pastamız yemeniz için kullanıma hazır
Vişneli PAstayı Afiyetle yiyiniz. 03:33:00 Kordinatör adlı yazara göre Sil

1 – 2 / 2

Hiç yorum yok:

Yemek Tarifleri Kurabiye Tarifleri Yemek Oyunları >